Øve øve øve…

Man kan ikke gjøre annet enn å øve om man skal bli flink. Jeg angrer bare på at jeg ikke øvde mer fra dag en jeg fikk mitt første dslr kamera. Men igjen så er det ikke sikkert jeg hadde sittet her å skrevet dette innlegget da.

Jeg tror det at alt skjer for en grunn, og derfor sitter jeg her i dag  skriver dette og deler min vei mot «toppen».

I dag tok kona og jeg en tur i Shultzedalen her i Halden. Det slo meg plutselig at jeg ikke hadde vært der siden ungdomsskolen, og siden det ligger midt i byen kunne vi like så godt gå dit.

Er riktig nok feil tid av året for å få det beste ut av Shultzedalen, men fikk knipset et par ok bilder.

40mm 5 sekunder med f/22 og ISO 100

Vi gikk inn nedenfra og møter en stein fylt bekk. Denne delen av bekken skal jeg helt klart tilbake til å ta flere bilder, men vil nok vente til det er litt varmere i lufta så jeg holder ut litt lenger.

For hvert bilde jeg tar jo flinkere blir jeg. Det er ihvertfall slik jeg tenker hele tiden. Hver gang jeg er ute for å ta bilder, enten om  jeg får tatt 1 bilde, 5 bilder eller 30 bilder, så gleder jeg med til å komme hjem for å se bildene på mac´n og se hvordan jeg har klart meg. Se hvor bra eller dårlig bildene ble. Se hva jeg eventuelt kunne gjort annerledes.

For at man skal bli flink må man øve, man må gjøre feil og lære av den feilen. Så jeg legger ut de bildene jeg syntes ser best ut  (selvom jeg ikke er fornøyd med alle) og venter alltid spent på kritikken.

 

40mm 1.6 sekunder med f/22 og ISO 100 (Panorama)

Dette er ikke akkurat landskap eller en scene jeg likte, men muligheten for å øve litt på panorama var der og jeg slo til. Persolig syntes jeg det så rotete ut på bilde. Som naturlig forsøpling av trær og kratt, men bortsett fra det fikk jeg til bilde helt ok. Her også skal jeg tilbake for å prøve andre innstillinger når det blir varmere.

 

 

Legg inn en kommentar