Organisering!

Jeg vet ikke om det er mange som sliter med det samme som meg, nemlig organisering av bilder og filer.

Man skulle jo ikke tro at noe så «enkelt» som å legge bilder og filer der du vil ha de på en harddisk skulle være så «vanskelig»! Men jo da, for meg var det mye vanskeligere enn jeg trodde. Har i grunn slitt med dette i mange år, men de siste 4-5 årene har jeg brukt et enkelt system som forøverlig har fungert, men ikke vært effektivt nok.

Jeg sorterte rett og slett alt etter dato. Hovemappen het da «Bilder» (så klart) der under lå mapper etter årstall, «2007. 2008. 2009» osv. Og i hver årsmappe lå det undermapper med måneder «Januar. Februar».. og til slutt i hver enkelt mappen for de forskjellige månedne hadde jeg lagt mapper som inneholdt bilder fra det året, den måneden. Var det et bilshow så lå det i en mappe, Oslo tur lå i egen mappe, osv.

Jeg følte at dette systemet ikke var effektivt nok, når jeg da vill ha en bilde fra en tur jeg hadde, men ikke husker hvilket årstall jeg tok den turen. (ja, kan fort glemme en dato. lett) Så måtte jeg da gå gjennom det årstaller jeg trodde det var for så å gå gjennom de forskjellige månedene. Dette var utrolig tungvint for meg  og jeg trengte noe nytt.

Etter litt googling fant jeg en en fyr som hadde et litt annet oppsett om man kan kalle det det.

Denne gangen har jeg «bilder» (så klart, igjen) men i stede for mapper med årstall, har jeg heller mapper med kategorier. F.eks «Begivenheter» og i den har jeg da undermapper med «Bursdager». «Bryllup»… og igjen undermapper som inneholder mappen med bildene til det og det bryllupet eller bursdagen.

Dette systemet virket i grunn mer effektivt med en gang når jeg skal finne fram til de forskjellige bildene. Men av en eller annen grunn har jeg ikke helt klart å slått meg til ro med denne måten. Jeg har riktignok ikke hatt dette systemet noe lengre enn 1.5 mnd frem til dette innlegget, så jeg vil gi det litt mer tid og se om det er noe jeg kan bruke videre og eventuelt anbefale videre.

Om det er noen av dere der ute som har et annet, kanskje enda enkelere, ryddigere eller effektivt system dere bruker og trives med, send meg gjerne en mail vi «kontakt meg» eller legg igjen en kommentar.

Dette er en av mange utfordringer jeg vil møte på mitt eventyr.

Legg inn en kommentar