Man lærer av sine feil.

Man er aldri utlært, og lærer noe nytt vær dag.  Noen ganger lærer man også bare av små enkle feil man gjør. Noe nettopp jeg gjorde nå nylig.

I forbindelse med Ladies Tour Of Norway (LTON) 2017 ville jeg prøve meg litt å fotografere i dette feltet. Jeg er jo mest vane med å ta bilder av objekter som står stille, som bilutstilling, natur og landskap. Et sykkelritt var noe for seg selv, det kan jeg si med en gang.

Jeg viste på forhånd at dette kunne bli litt utfordrende, men ikke SÅ utfordrende. Morro og spennende var det, og det noe jeg vil prøve flere ganger.

Det første stedet jeg sto ble en smule langt unna med mitt 17-40mm objektiv og det gikk fort…veldig fort. Etter passeringen flyttet jeg med litt nærmere mål linjen til de skulle sykle runder. Der fikk jeg plassert meg litt nærmere, og stæike de kom fort forbi. Det gikk så fort at jeg ble litt overrasket og rakk så vidt å trykke på utløseren.

Plassen var fin og bilder ble knipset, runde etter runde. Etter 216 bilder var siste syklist kommet seg i mål, og det var på tide å komme seg hjem å tatt en titt på bildene.

Miniatyr bildene så jo ut til å være bra, men etterhvert når jeg fikk åpnet de ble jeg mer og mer misfornøyd. Ut av alle 216 bildene  fant jeg 30 bilder som var «ok», men var fortsatt ikke helt bra. Bildene så i grunn bra ut, men var dårlig med fokus på selve rytterene. Mange av de var fokuset mer bak.

Grubblet lenge over hva jeg kunne ha gjort feil her, og ble vel egentlig enig med meg selv om at dette var rett og slett fordi dette ikke var mitt felt….enda. De kom jo som sakt veldig fort forbi, og det krever litt av fotografen å holde følge for å knipse bildene.
Til tross for at jeg nylig har oppgradert til fullformat kamera, ble jo skuffelse ekstra stor når bildene ikke ble bedre enn som så.
Tenkte også at jeg bare fikk ta denne eventen som en lærdom, at nesten gang vil det bli bedre. Nå vet jeg i hvert fall hva jeg går til.

Dagen etter på vei ut døra for å dra på jobb kom jeg plutselig til å tenke litt. Innstillingene på kamera var jo riktig satt inn hva jeg skulle ta bilder av. Så gikk det brått opp for meg! Dagen før jeg jeg tok bilder av sykkelrittet var jeg ute å tok by bilder fra Fredriksten festing, og da setter jeg objektivet til Manuell fokus.

Manuell fokus ja! Er det mulig tenkte jeg. Jeg hadde glemt å sette objektivet til AF (auto fokus)… Ble litt oppgitt og flau når det gikk opp for meg.

Må jo le litt av hele feilen også. Som overskriften her sier, «man lærer av sine feil»
Så husk å dobbelt sjekk alle innstillinger på kamera OG objektiv, så det er klart til den typen foto du skal ta, så det er klart før du går ut døra.

Til tros for at bildene ikke ble så bra som de skule bli, valgte jeg å legge de ut i albumet her. Bildene urørte.

2 thoughts on “Man lærer av sine feil.”

  1. Man lærer så lenge man lever! 🙂 Og alle proffer har begynt i det små,så det er bare å gønne på!! <3 Syns du er kjempeflink!! <3

    1. Det er sant 🙂 Ja alle har begynt i det små en gang. Tusen takk 🙂

Legg inn en kommentar