tre retters middag og mat foto

I mitt foto eventyr og veien mot en bedre fotograf, prøver jeg å se muligheten for å fotografere over alt. Selvfølgelig i noen tilfeller lar jeg kamera være hjemme å eller prøver å være litt diskré. Er ikke alle tilfeller det egner seg og dra opp kamera og det vil jeg anbefale alle å respektere.

Kona og jeg dro på middags date i dag på kokkekollektivet i Halden for å… ja… spise middag og kose oss. Vi er jo begge glad i å ta bilder, så her var det ikke noe problem å knipse bilder (med mobilen) av maten før vi spiste. Sikkert mange som ser og tenker litt rart om deg når de ser deg ta bilder av maten før du spiser, men det er helt greit. Andre må gjerne se rart på deg, tenke rart om deg, for jeg bryr meg ikke, det burde ikke du heller. Vil du ta bilder av maten din fordi du syntes den ser så bra ut og du kanskje forevige øyeblikket eller øve deg på mat foto, så gjør det. De andre får tru og mene hva de vil, for de er mest sannsynligvis sjalu.

Første jeg måtte ta bilde av var «biblioteket» de har der. De har en vegg full av matbøker man kan låne med seg hjem om man vil, eller man kan bare sitte der å lese de og få masse inspirasjon. Men grunnen til at jeg tok bilde av biblioteket med en gang var rett og slett for at det var tomt for mennesker der i det øyeblikket vi kom inn.

Det er heller ikke alltid like lett å ta det perfekte mat bilde når man er ute å spiser, da tenker jeg mest på lyset. Jeg satt ved et stort vindu som i utgangspunktet er greit pgr. av lyset, men når sola endelig står på himmelen kan det bli litt mye av det gode. Så jeg måtte bare gjøre det beste ut av hva jeg hadde, være litt kreativ og tenke litt på hvordan jeg skulle ta bilde. Jeg ble selv veldig fornøyd med resultatene. Bildene ble tatt og redigert på mobilen.

Så ikke vær redd for å gjøre det du liker. Ikke la hva andre syns og mener stoppe deg i å gjøre det DU liker. Skal du noen gang bli god i noe, må du øve, du må bare stå på. Gjør noe i dag og ta vare på resultatet og fortsett å øve gjennom en måned for så å sammenligne resultater. Det er da det begynner å bli morsomt å gjøre det du liker.

Legg inn en kommentar